Min hälsoresa och trailtåget

02.03.2020

När jag ser den här bilden på mig själv i 24-25 årsåldern så är det med sorg i hjärtat ,jag ser så olycklig ut. Ögonen lever inte och jag tar inte hand om mig överhuvudtaget. Samtidigt blir jag peppad av att jag faktiskt tagit mig ur det där och framåt och vidare.
I så många år hade jag inte en tanke på att fokusera på mig själv och min hälsa. Jag levde för andra och var en expert på att överleva. Men det var oxå allt jag gjorde . Jag hade akuta kriser nästan dagligen och att fundera på vad jag stoppade i mig och att röra på mig för att satsa på en hållbar hälsa var obefintlig. Jag brydde mig inte ett dugg om kost eller träning. Tvärtom . Jag frossade i chips, snabbmat , alkohol och jag rörde inte på mig. Och nu snackar vi inte om nån gång ibland osv utan jag menar verkligen OFTA.vikten ökade stadigt i samma takt som min brors drogmissbruk blev allt värre.För mig handlade det om att överleva dagen. Att tänka framåt fanns inte. Vaddå? Vem bryr sig? Hade inte fått lära mig ett skvatt hemma, och ingen verkade reagera utåt sett heller.Hälsa inifrån och ut existerade inte helt enkelt inte. Nu väljer jag att ta till mig det jag känner är bra för just mig. Jag väljer att tänka på min hälsa. Hela min inställning är en HELT ANNAN! Jag har provat mig fram i många år, speciellt efter min hjärnblödning för 5 år sedan.. då fattade jag att jag måste ändra min livsstil.

Idag ÄLSKAR jag min löpning Det har  varit några vändor i diket men alltså WOW vad bra jag mår just nu! Det är så LÄTT när jag väl tar tag i det liksom. Om 8 veckor ska jag springa TRAILTÅGET med många som inte alls är på min nivå, det är människor som avverkat maratons och ironman med distanser som många bara drömmer om. Och så jag , som hankar mig fram i mitt luffstempo. Men vet ni, det ska bli SÅ kul ! Att få utmana mig själv. Jag ser fram emot en helg med kämpaglöd, glädje och pepp som gör att vi alla gör vårt bästa utifrån våra egna förutsättningar. 4 mil är sträckan. Jag kommer springa så långt jag bara orkar och så kommer jag se till att njuta hela vägen!