JUST NU!

RebootCamp 
14-15 november Väddö kursgård 
 


Martina håller sin inspirationsföreläsning med fokus på panikångest, medberoende, psykisk ohälsa & trauma. 

 Martina och hennes 3 år yngre bror blev placerade av socialtjänsten i ett destruktivt familjehem där deras vardag var fylld av mobbing , misshandel, övergrepp och missbruksproblematik . När hennes lillebror började med droger vid 14 års ålder och Martinas syfte i livet blev att försöka rädda honom. Då gick starten för ett djupt medberoende som fick många konsekvenser för hennes fysiska och mentala hälsa. Hon fick ständigt höra att hon var värdelös och att hon aldrig någonsin skulle kunna lyckas.

Martinas syfte med att berätta sin historia för andra är att hon själv hittade kraften inom sig, vågade börja tro på sig själv och att istället för att bara överleva faktiskt kunde börja leva. Efter en hjärnblödning 2014 började hon ta tag i sitt liv på riktigt. Startade sitt företag, började med löpning och arbetade aktivt för att försöka ändra mina tidigare mönster och beteenden.

Vilka kan ha nytta av att lyssna på min föreläsning? 

Den riktar sig till alla. Martina har en dröm och vision att få föreläsa där människor behöver det extra mycket, för att göra skillnad. hon vet hur det är att leva i misären. Martina vet hur det känns att inte passa in och hur det hur det känns att vara en åskådare till livet. 

Denna föreläsning passar inom vård & omsorg, i utbildningssyfte riktat till olika målgrupper inom psykologi, missbruk, psykisk ohälsa, socialtjänst osv. Hur kunde man ha förhindrat detta? Vad kan samhället göra för de barn som mår dåligt? Detta är en föreläsning med mycket smärta och sorg men där det även finns otroligt mycket livskraft och mod och en röd tråd att vi människor klarar så mycket mer än vi tror, bara vi tror på oss själva och tar vara på makten vi besitter för att förändra våra liv till det bästa.

Framförallt vill hon belysa psykisk ohälsa och ta bort tabustämpeln kring ämnen som är jobbiga.